צוות סי.וי.פול מציג: תביעות ועבודה

ההתלבטות האם לתבוע את המעסיק הקיים או האחרון היא התלבטות לגיטימית לגמרי. הטרחה וחוסר הידע מניעים עובדים רבים לוותר על התביעה ועל הזכויות שלהם. האם זה חכם או כדאי? האם כדאי לעבור את כל הטרחה הזאת? צוות ג'וב נינג'ה סוקר עבורכם את המידע לגבי תביעות ועבודה.

מרכיבי השכר הפנסיוני, דרך חישוב שכר לא נכונה, הטרדות מיניות בעבודה, פיטורין שלא כדין, שעות נוספות שלא חושבו, פדיון חופשה, שעות עבודה ועד הרעת תנאים. כל אלו ועוד נחשבים לסוגי תביעות שנדונות בבית הדין לעבודה. ישנם בתי דין אזוריים ובית דין ארצי שמשמש ערכאת ערעור לפסיקותיהם של בתי הדין האזוריים.

בית הדין לעבודה השתנה בשנים האחרונות ואם בעבר תהליכים היו לוקחים מספר שנים רבות, היום ההליך התקצר יחסית. כך שאם המניע של עובדים לוויתור על תביעות מוצדקות הוא הזמן שתביעה לוקחת, זה אכן פרמטר בעייתי, אבל חשוב לדעת שבין הדין לעבודה השתפר משמעותית בשנים האחרונות ומשך המשפטים בו התקצר. כך שאם המעסיק פגע בזכויות העובד באופן בוטה, כדאי ללכת לכיוון של תביעה.

האם לתבוע את המעסיק הנוכחי והאם ניתן לתבוע מעסיק לשעבר?

לצוות סי.וי.פול ג'וב נינג'ה מגיעות לא מעט שאלות כאלו ממחפשי העבודה וראשית, עלינו לציין שאיננו גורם משפטי ולכן חשוב לקחת את העצות שלנו בערבון מוגבל וחשוב לפנות לאיש מקצוע בתחום. עם זאת, חשוב לדעת, הרבה מועמדים שאנחנו מדברים איתם מעלים את הבעייתיות של לתבוע מעסיק נוכחי מהפחד לפיטורין. בכנות, נתקלנו בסיטואציה הזאת. מועמדים סיפרו לנו כבר שפיטרו אותם שינו את תנאיהם לאחר שפנו לבין הדין לעבודה. חשוב להדגיש, זה לא חוקי. אסור למעסיק לפטר או להרע את תנאיו של עובד בעקבות הגשת תביעה.

חלק מהמועמדים שאיתם אנחנו מדברים מספרים שהתפטרו מהעבודה ולאחר מכן הגישו תביעות על העוולות שנצברו. כך אין להם למעשה חשש מהמעסיק כי הוא לא יכול לבצע אקטים של נקמה בהם, כיוון ולא מועסקים אצלו יותר.

מנגד, אסור לשכוח שבמידה ולא מגישים תביעה, יכול המעסיק לפרש זאת כהשלמה עם המצב הקיים. אז מה עושים? צוות ג'וב נינג'ה ממליץ - פשוט לדבר. מניסיוננו, לא פעם ולא פעמיים, כשאר המועסק פשוט יוצר קשר עם המנהל שלו ומעלה בפניו את העוול, בדרך כלל מתגלה שמדובר בטעות תמימה שמתוקנת בהקדם האפשרי.

מהניסיון שלנו בג'וב נינג'ה ג'וב נינגה, שלטון החוק הוא מאוד חשוב אבל אסור לשכוח שככל שהארגון אותו העובד תובע יותר גדול וכלכלי, כך הארגון מצוייד בסוללת עורכי דין כך שחשוב לדעת לאיזה "מלחמה" נכנסים. חשוב עם לקחת בחשבון שתמיד יש אפשרות להפסיד בקרב הזה, לאחר ההוצאות המשפטיות שכבר שולמו.

המקרה שונה כשמדובר על תביעות על בסיס הפרות זכויות בסיסיות. אי תשלום שכר או אי מתן חופשה וכולי הן תביעות שבהן הסיכוי של העובד לנצח עולה. כיוון וזכויות אלו מעוגנות בחוקי המגן. ובכלל, במידה והעובד משוכנע בצדקתו ודעתו מגובה בעורך דין שבדק את המקרה, אז כדאי דווקא לתבוע. במידה והעובד צודק באמת בתביעתו, ברוב המקרים המעסיק ינסה לגשר ולהציע סכום כסף כדי להימנע מהתדיינות בנושא בבית המשפט.

שוב, צוות ג'וב נינג'ה מדגיש, חשוב לזכור שאנחנו גרים במדינה קטנה שבה כולם מכירים את כולם. אז נכון, אם המעסיק באמת ביצע עוול כדאי וצריך לתבוע. אבל תמיד אנחנו ממליצים לנסות ולדבר. תמיד כדאי לנסות לפתור את הדברים בצורה הטובה ביותר והנעימה ביותר, כי אי אפשר לדעת מתי העובד יתקל שוב במעסיק שלו לשעבר. כקולגה, כספק או חבר של המעסיק הפוטנציאלי הבא.

* אין באמור לעיל משום המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי. כל המסתמך על המידע דלעיל עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.



צוות אנשי המקצוע ב job ninja - מאגר הדרושים הגדול במדינה, ישמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה


*9874 | www.jobninja.co.il | info@jobninja.co.il